Γλυκά αχλάδια

Τα αχλάδια είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη C, ασβέστιο, βιταμίνη Β6, φώσφορο και άλλα απαραίτητα στοιχεία για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Συνήθως τα παιδιά τα συμπαθούν και τα τρώνε με ευκολία.

Μετατρέψτε τα λοιπόν σε ένα απλό, υγιεινό γλυκό, αποφεύγοντας εκείνα που περιέχουν πολλά λιπαρά.

Το συγκεκριμένο γλυκό αποτελεί παραλλαγή της γαλλικής συνταγής «Ροδάκινα Μελμπά», τα οποία πήραν το όνομά τους το 1892, από την Αυστραλιανής  καταγωγής σοπράνο, Νέλι Μελμπά, για την ικανοποίηση της οποίας ο σεφ Ογκίστ Εσκοφιέ δημιούργησε ένα βράδυ στο Λονδίνο! 

Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να κάνετε και εσείς μάλλον κάποια αλλαγή στην παρακάτω συνταγή, επειδή τα παιδιά δεν πρέπει να καταναλώνουν γλυκά ή φαγητά στα οποία περιέχεται οποιοδήποτε αλκοολούχο. Οπότε αντικαταστήστε το κρασί που υπάρχει στα υλικά, με χυμό μήλου ή άλλου φρούτου της αρεσκείας των παιδιών σας. Εάν όμως, πρόκειται να το προσφέρετε σε ενήλικες, δοκιμάστε τη συνταγή ως έχει και θα ενθουσιαστείτε.

Υλικά για 8 άτομα
100 γρ ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
½ μπουκάλι κρασί, κατά προτίμηση Sauvignon Blanc
1 ξυλάκι βανίλιας
8 αχλάδια ή ροδάκινα
Παγωτό βανίλια

Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχτε τη ζάχαρη, το νερό, τα κρασί (ή το χυμό), το ξυλάκι βανίλιας -αφού πρώτα το χαράξετε κατά μήκος ώστε να χωριστεί στη μέση- και τοποθετείστε τη στο μάτι της κουζίνας.

Μέχρι να βράσει το σιρόπι στην κατσαρόλα (περίπου 5 λεπτά), ξεφλουδίστε τα αχλάδια και αφαιρέστε τους τα κουκούτσια. Βυθίστε τα στο βραστό σιρόπι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Πρέπει απλά να μαλακώσουν λίγο, όχι να λιώσουν. Κατόπιν απομακρύνετε το σκεύος από τη ζεστή εστία και αφήστε τα αχλάδια να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι.

Σερβίρετε στον καθένα, από ένα αχλάδι μαζί με παγωτό βανίλια και λίγο από το σιρόπι.

Καλή επιτυχία